Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 40-годишен мъж за измама

Съдебна палата

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.Х., на 40 г., за измама в опасен рецидив.
На В.Х. е предявено обвинение за това, че на 2. 09. 2019 г.,  в с.Тулово, общ.Мъглиж, в условията на опасен рецидив, като се е представил за длъжностно лице – служител на НОИ, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал заблуждение у 81-годишна жена, че ще трябва да му даде парите, които държи в дома си, за да ги опише в кметството на селото и с това й е причинил имотна вреда в размер на 130 лв.

-  престъпление по чл.211, пр.3 вр. с чл.210 ал.1, т.1  вр. с чл.209, ал.1 вр. с чл. 29, ал.1 б.А и Б от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 2 септември 2019 г. в с. Тулово, общ. Мъглиж, В.Х. видял 81-годишната жена пред вратата на къщата й, след което я заговорил. Представил се, че е служител на НОИ, попитал пострадалата дали е сама и след получен утвърдителен отговор, поискал среща с нея, за да й обясни възможност за увеличаване на пенсията. Влязъл в една от стаите и започнал да разпитва пострадалата колко пенсия получава и казал, че от този месец трябва да има увеличение.Попитал дали пострадалата има спестени пари и че трябва да му предаде тази сума, за да ги опише и предаде в кметството. Жената дала спестяванията си от 130 лв., като  В.Х.незабавно напуснал дома й.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, извършено е претърсване и изземване, личен обиск на лице, събрани са писмени доказателства.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му. Обвиняемият В.Х. е многократно осъждан, като през юни 2019 г. е изтърпял наказание от 6 години и 8 месеца „Лишаване от свобода“.

Определението подлежи на обжалване и не е влязло в законна сила.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: