Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

С поредица събития Общинска библиотека „Искра” в Казанлък ще се включи в инициативата Eвропейски дни на наследствотоС поредица събития Общинска библиотека „Искра” ще се включи в инициативата Eвропейски дни на наследството, каза за Радио „Фокус” директорът на библиотеката Анна Кожухарова. Тя поясни, че инициативите в програмата започват от 16 септември, когато ще бъде поставено началото на филмов маратон под надслов „Естетика и размисъл в европейското кино”, в рамките на който ще бъдат прожектирани европейски филми. Той ще продължи до 20 септември.
Две изложби ще бъдат открити в рамките на инициативата „Европейски дни на наследството”. На 17 септември във фоайето на библиотека „Искра” ще бъде открита фото-изложба „Човешкото лице на четенето”, а на 19 септември документалната изложба „Родолюбци по дух, европейци по мислене. Казанлъшката Дружба „Розова долина”.

Библиотеката организира и фотоконкурс за споделяне на впечатления от посетени културни дестинации под надслов „Европейското културно наследство през погледа на пътешественика”.

От 25 до 28 септември в Детско – юношеския отдел на библиотеката ще се проведат Арт-работилници за деца и възрастни „Фабрика за мечти”.

На 26 септември културният институт организира съвместно с Младежки център за развитие „Взаимопомощ” инициатива под надслов „Екзотиката на кафето”.

Програма: Eвропейски дни на наследството, Казанлък 2019:

  • 16.09 - 20.09 - Филмов маратон  "Естетика и размисъл в европейското кино”. Прожекции на европейски филми.

ОБ "Искра", отдел "Изкуства",  Всеки ден от 10:00 и 17:00 ч.

  • 17.09 - 07.10 - Фото-изложба "Човешкото лице на четенето".

ОБ "Искра", втори етаж, фоайе.

  • 19.09 - 10.10 - Документална изложба "Родолюбци по дух, европейци по мислене. Казанлъшката Дружба "Розова долина".

ОБ "Искра", отдел "Краезнание".

  • 19.09 - 10.10 - Фото-конкурс "Европейското културно наследство през погледа на пътешественика". Конкурс за споделяне на впечатления от посетени културни дестинации.

ОБ „Искра”, отдел "Заемна за възрастни".

  • 25.09 - 28.09 - Арт-работилници за деца и възрастни "Фабрика за мечти".

ОБ "Искра", Детско-юношески отдел, 10:00-12:00 ч.

  • 26.09 - Екзотиката на кафето. Съвместна инициатива с "МЦР-Взаимопомощ".

ОБ"Искра", отдел "Изкуства", 10:00 ч.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: