Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Русофили и приятелите на Русия се събират за 16 път край язовир "Копринка" тази събота16 Национален събор на приятелите на Русия ще се проведе тази събота,  на 14-ти септември 2019 година,  край водите на яз. "Копринка".

В програмата на Събора влиза:
- Поклонение на Паметника на свободата на връх Шипка: 9:00 - 10:00 часа (важи за групите от северна България, минаващи през Шипка);
- Поднасяне на цветя пред паметника на ген. Скобелев в Казанлък: 10:00 часа
- Концерт на лауреатите на 6 Национален фестивал на руската поезия, песен и танц "Пусть всегда будет солнце": 09:30 - 13:00 ч.
- Награждаване на победителите в Х Международен конкурс за детска рисунка "Обичам моята Родина": 11:45 -12:00 ч.

Официално откриване на Събора: 13:00 - 13:50 ч.

Художествена програма с участие на български и руски артисти и състави: 14:00 - 17:00 часа, в която участие ще вземе и казанлъшката група „Грамофон”.

Група Грамофон

Група Грамофон популяризират руската музика и култура по един прекрасен начин. Имат в репертоара си над 600 песни – от руски белогвардейски до актуалните поп изпълнения. Започват съвсем случайно през 2000 г., когато обща приятелка ги кани да направят заедно вечер на Висоцки. В онзи период руска музика не се слуша особено често, не се и пуска и по радиата. Те правят една невероятна вечер, която решават да повторят след 15 дни. И така вече почти 20 години са заедно, защото България и българите обичат руската песен.

Организаторите от движение „Русофили“ са подготвили богата културна програма, чието начало ще бъде поставено още на 13 септември с провеждането на заключителния етап от националния тур на фестивала „Пусть всегда будет солнце“. В него участие взимат деца от страната, които се занимават с песенно творчество. Победителите от конкурса ще могат да се изявят със свое изпълнение в деня на фестивала.

Събора ще проведе с любезното домакинство на Община Казанлък.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: