Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Детската академия по програмиране и роботика празнува годишнина 101

Детската академия по програмиране и роботика празнува годишнина 101

Каним всички настоящи и изкласили възпитаници да празнуваме заедно Юбилея на 28-и септември, от 10 часа в сградата на АЛИАНС - ФРАНСЕЗ, ул. "Бул. 23-ти пехотен шипченски полк" 99, сграда Хексагон

В началото на юни 2014 г, създадохме Детската академия по програмиране и роботика "ИКТ Център" със старт на обучение по програмиране за деца от 3 и 4-клас. Започнахме с 5 деца. Деси и Калоян, нашите "ветерани", пораснаха с Академията! Очакван брой за тази учебна 2019-2020 г. - над 50 ученика от първи до 9-ти клас в 7 обучения, свързани с програмиране, информационни технологии и роботика. През изминалите 5 години преминаха интензивни курсове и обучителни занимални над 250 деца! Спечелихме над 50 престижни места, получихме 500 грамоти и сертификати на състезания и технически фестивали.

Още от самото начало традиционно сме на първи места на Националното състезание по програмиране и ИТ „IT Знайко“ и с първото си участие в Националното състезание по Легороботика „Роботика за България“ нашият отбор от деца от 3-5 клас RoboBUrborko бе класиран на трето място в оспорвано състезание с гимназисти от цялата страна. Децата ни обраха наградите на местното състезание „Знам и мога“, организирано от ППМГ „Никола Обрешков“. Децата участват в технически младежки фестивали, посещават фирми със софтуерна насоченост, ставаме все по-дигитално и технически грамотни, със самочувствие и увереност в бъдещата им реализация.

Във връзка с нашето „порастване“ от тази учебна година предлагаме и на по-порасналите деца от 7-9 клас ново обучение с микроконтролери Arduino! Подготовката започна в началото на 2019 г., когато кандидатствахме с  проект по програма „Еразъм +“, проектът беше одобрен и четирима наши преподаватели преминаха обучение „ОБРАЗОВАТЕЛНА РОБОТИКА И КОДИРАНЕ С АРДУИНО“ на европейския доставчик ESMOVIA във Валенсия от 2 до 6 септември.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: