Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Община Казанлък ще кандидатства по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество”

Община Казанлък

Общинските съветници, на своето последно за мандата заседание, дадоха съгласието си Община Казанлък да кандидатства с проектно предложение по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество” към Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. Срокът за подаване на проектите е месец декември 2019 година.

„Това е една възможност, която искаме да използваме, за да можем да надградим всички събития заложени в проекта „Светът на траките”, в рамките на който ще бъде изграден изцяло нов комплекс, който ще бъде портал към Долината на тракийските царе”, каза заместник-кметът Лилия Цонкова.

В рамките на програмата ще бъдат финансирани проекти, които създават ново културно съдържание, чрез организирането на фестивали, представления, пътуващи постановки, изложби, културни маршрути и др., които целят привличането и развитието на нови публики и разширяват обхвата на културната дейност на местно и регионално ниво.

Сребра Касева, началник на кабинета на кмета посочи, че към момента е сформирана работна група с представители на културните институти в Казанлък, която трябва да обсъди предложения относно културни събития, културна инфраструктура и всичко онова, което може да бъде включено в новия проект.

Между 50 хиляди и 200 хиляди евро е предвиденото финансиране на проектите по програмата. Продължителността на проекта, с който ще кандидатства Община Казанлък ще бъде между 6 и 24 месеца, като той трябва да приключи месец април 2024 година.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: