Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Филиал на Детска млечна кухня ще бъде разкрит в село Горно Черковище, община Казанлък

Филиал на Детска млечна кухня ще бъде разкрит в село Горно Черковище, община Казанлък

В село Горно Черковище ще бъде разкрит филиал на Детска млечна кухня. Това бе едно от решенията, взети на последното за мандата заседание на Общинския съвет (ОбС)в Казанлък. Решението е във връзка с постъпило искане от кмета на Горно Черковище и желаещи майки на деца до 3-годишна възраст от населеното място, които искат да ползват услугите на Детска млечна кухня.

„Там няма разкрит филиал, а процедурата изискква решение на ОбС и осигуряване на подходящо помещение, което вече е направено. Самата кухня има капацитета да поддържа още един филиал. Разкриваме този филиал за удобство на всички млади родители в Горно Черковище”, каза заместник – кметът Лилия Цонкова. Тя поясни, че средно дневно броят на децата, които изхранва Детска млечна кухня за времето от началото на 2019 година до края на месец август е 207, а средно месечно – 4 339 деца. Издръжката на Кухнята е подпомагана със средства от бюджета на Община Казанлък, а родителите заплащат минимална такса.

Заедно с разкриването на филиал на Детска млечна кухня кметството на Горно Черковище работи по съвместен проект със Сдружение „Бъдеще за децата” - „Шанс за всяко дете”, който е насочен към децата до 6 години и техните семейства. За целите на проекта Община Казанлък е предоставила специално, което е с обща площ от близо 23 квадратни метра и се намира в бившата детска ясла на селото.

В Горно Черковище Сдружението предлага интегрирани услуги – социални грижи, здравеопазване, образование за възрастни, общностно развитие.

С реализацията на проект „Шанс за всяко дете“ в община Казанлък се въвежда и програмата „Сигурен старт“. Целта на тази услуга е подкрепа и овластяване на родители, семейства и общности за намаляване случаите на неглижиране, недобра грижа и осигуряване на възможност за пълноценно ранно развитие на деца от малките населени места и от рискови общности. Проектът се финансира по програма „Силата на семейството и общността“ на фондация „Лале“и фондация „Оук“. За целите на проекта са осигурени 67 хил. лв. за срок от три години.


Free Joomla Extensions

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: