Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Пътна обстановка в областта – 04.01.2008 г.

Към 12.00 ч. на 04.01.2009 г.  всички пътища от Републиканската пътна мрежа  в областта заснежени, частично заледени и регулярно се почистват и опесъчават. Движението е без ограничения, при тежки зимни условия. Към момента няма затруднения в движението по Републиканската пътна мрежа.


Двата прохода Шипка и Хаинбоаз са отворени. Видимостта е добра, мъгла няма. Пътните настилки са заснежени, почистени  и опесъчени.  През прохода Шипка продължават да не се допускат товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. Движението за всички останали МПС през Шипка е без ограничения, при зимни условия. Без ограничения при зимни условия е движението и през прохода на Републиката.  На автомагистрала “Тракия” пътните настилки също са почистени  и периодично се обработват.

Пътна полиция апелира към водачите да се съобразяват с очакваната днес висока интензивност на движението и мокрите и заснежени настилки и да се движат с повишено внимание. Преди да тръгнат на път да се погрижат автомобилът да бъде оборудван за движение в зимни условия – с изправна отоплителна система и светлинна сигнализация, с подходящи гуми и работещо устройство за почистване на предното  стъкло. Шофьорите не бива да сядат зад волана,  ако въздействието на поетия алкохол не е отминало – контролът на пътна полиция в това отношение ще бъде строг и безкомпромисен.  Напомняме, че интензивния трафик и характерните за сезона намалена видимост и заснежени или заледени настилки  изискват спокойствие,  движение с разумна скорост и въздържане от рискови изпреварвания.

На водачите се препоръчвна да избират първокласните пътища, да карат бавно и внимателно, да не навлизат  в аварийната лента и да НЕ ИЗПРЕВАРВАТ СНЕОРИНИТЕ.  В случай че забележат пътен инцидент или затрупани автомобили – да се обадят на тел. 166 или 112.

 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: