Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлъчани палят кофите за смет като изхвърлят неправомерно гореща пепел и сгур в тях

 Казанлък. „Казанлъчани увреждат кофите за смет, след като в тях изхвърлят неправомерно гореща пепел от печките си и сгур", информираха за радио "Фокус" – Велико Търново от звеното по чистота в града на розите.

Въпреки многобройните призиви от страна на общинската структура, голяма част от гражданите продължават да не спазват указанията за изхвърляне на пепелта от камините си. Горещата пепел стана причина през почивните дни да бъдат запалени и унищожени не малко кофи за смет за битови нужди. Един метален контейнер тип „бобър" струва 500 лева, а пластмасов – 380 лева. „Пресметнете колко пари губи община Казанлък, след като се унищожат дори два такива контейнера", жалват се от звеното по чистота.
За да се предпазят автомобилите, тези съдове не се обслужват и около тях се образува сметище, което сериозно затруднява работата на звеното. „Всичко това води до огромни щети за общината и се замърсява околната среда. Онези граждани, които се отопляват с дърва, трябва да изхвърлят горещата пепел до съдовете за смет, откъдето ще бъде почистена от служители на звено „Сметосъбиране, сметоизвозване и третиране на твърди битови отпадъци", посочиха от звеното.

 Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус " - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: