Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Първия национален индивидуален турнир по пожароприложни спортове за купата „Севт III“

Зам. областният управител Димитър Драчев откри днес Първия национален индивидуален турнир по пожароприложни спортове за купата „Севт III“, който се проведе в Казанлък. 24 състезатели – пожарникари от регионални служби от цялата страна и членове на спортни пожароприложни клубове, се включиха в оспорваната надпревара.

В приветствието си г-н Драчев поздрави организаторите на турнира за добрата идея и пожела на участниците успех. Комисар Стоян Колев, директор на РД ПБЗН също пожела на колегите си спортсменски дух и най-добрите да победят.
Състезанието премина в два кръга. В първия огнеборците катериха с щурмови стълби учебна кула с височината на четириетажна сграда, във втория бягаха по 100-метрова пътека с препятствия.

В катеренето със стълба първото място грабна Георги Георгиев, пожарникар от Чирпан. Той изкачи кулата за 14.74 сек. Това време е само със секунда по-малко от световния рекорд в тази дисциплина от пожароприложните спортове.

В бягането най-добро време – 17.79 сек. показа Велин Иванов от РД ПБЗН Стара Загора.  

Победител в крайното класиране и първи носител на купата „Севт III“ с най-много стана Георги Георгиев, който взе сумарно най-много точки от двете дисциплини. След него се наредиха Християн Христов от Плевен и Велин Иванов.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: