Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Михаил Ковачев: Започва доставката на мазут за ТЕЦ-Казанлък от утре

 Казанлък.„От утре започва доставката на мазут за ТЕЦ-Казанлък”, заяви за радио “Фокус” –Велико Търново Михаил Ковачев – изпълнителен директор на дружеството.

Той допълни, че макар и към момента газоподаването към абонатите да не е спряно, от Топлофикация са длъжни да реагират своевременно, като не допуснат проблеми с клиентите си. Ковачев, бе категоричен, че от ТЕЦ-Казанлък ще направят всичко възможно кризата с газта да не окаже влияние на дружеството. „Искам да припомня само, че по обективни причини преди три години Топлофикация в града преустанови дейността си и тогава благодарение на собственика, който финансира дружеството, тя се стабилизира. Ако и този път държавата ни обърне гръб, ще се наложи отново собственикът да финансира преминаването от една на друга горивна фаза с цел нашите клиенти да не усетят, че дружеството има проблеми с доставката на газ”, посочи Михаил Ковачев.
Той допълни, че от ТЕЦ-Казанлък имат готовност да се премине на мазут, ако се наложи, макар да са нужни около два- три дни технологично време за това. „За сега не очакваме да имаме проблеми, но нещата не зависят от нас. Ние сме взели и ще вземаме занапред всички мерки, с които да не допуснем проблеми с топлоснабдяването на клиентите ни”, коментира Ковачев.
Към момента клиенти на ТЕЦ-а са: пет училища, шест детски градини, три ясли , а от около месец насам и МБАЛ-Казанлък.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус " - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: