Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Проверката по проекта за реконструкция на пътя Павел баня - село Габарево по „САПАРД” по два сигнала

К азанлък. Два анонимни сигнала за неправомерно реализиране на проекта за реконструкция на пътя Павел баня - село Габарево по „САПАРД” са дали повод на експерти от „Централна лаборатория по пътища и мостове” - град София да направят проверка, съобщи за радио “Фокус” – Велико Търново заместник-районния прокурор на Казанлък Кръстин Кацаров.

Сигналите са получени преди повече от година в Кутия за сигнали за нередности към НСБОБ. В хода на проверката става ясно, че изпълнителят и представителят на инвеститора са актували извършените строително-монтажни дейности като са отразявали неверни обстоятелства – положени са строителни материали с ниско качество, неотговарящи на изискванията за изграждане на пътния участък .Представените фактури обаче са за закупен материал според изискванията на проекта, който материал обаче не е положен по пътя Павел баня – Габарево. По данни на заместник-районния прокурор, фирма – изпълнител на поръчката е „Консорциум Павел баня път строй”, а инвеститорският контрол е назначен да се извършва от фирма „Пловдив Инвест”АД. Изпълнителят в лицето на 44-годишен мъж от Бургас – управител на фирмата - изпълнител, и 71-годишният инженер във фирма за строителен надзор са изготвили документи с невярно съдържание – актове образец 12 за извършени строително монтажни работи.
„При направеното разследване се доказва вината на двамата и вчера са привлечени като обвиняеми”, съобщи Кацаров. Към момента делото се придвижва за разглеждане от заместник-районния прокурор на Казанлък и ако няма процесуални нарушения при разследването, делото ще бъде внесено в съда. В случай, че лицата бъдат признати за виновни, според закона ги очаква до 5 години лишаване от свобода.
„След приключване на делото, ще изпратя препис от обвинителния акт до агенция „САПАРД” Нанесените на агенцията щети са в размер на 104 695 лева”, заяви Кръстин Кацаров.
Той ще се произнесе по случая до края на тази седмица.
Проектът за реконструкция на пътя Павел баня село Габарево по мярката по програма „Сапард” Развитие и подобряване на междуселищната инфраструктура е разработен от община Павел баня.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус " - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: