Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Изпратихме нашата любима учителка Даниела Драгиева

Поклон, уважение и последно сбогом казаха днес събралите се колеги, приятели, ученици и роднини на Дани. С болката на всички и времето плака днес, преди тя да пристигне в ритуалната зала, а виждайки колко много хора са се събрали да се сбогуват с тленните и останки, тя накара слънцето да се усмихне!

Малко повече от месец след като направи 55 години, Даниела Драгиева напусна този свят и се възкачи на високо, от където ще наблюдава нас - хората на които освен учител, беше и добър приятел.

Даниела Драгиева, бе дългогодишен учител в Основно училище "Чудомир". На 20 август 2019 по време на екскурзия в Швейцария тя получава сърдечен арест. Независимо от бързата реакция на хората от екскурзията, които и отдават първа помощ и бързо пристигналата линейка, в рамките на 3 минути, Драгиева изпада в кома за около 10 дни. Лекарите от Университетска болница в Женева, Швейцария я стабилизират и тя се събужда, но в командното дишане и все още в тежко състояние.

Започна дарителска акция за набирането на средства за завръщането и в Казанлък и продължаване на нейното лечение. Освен в местните медии и фейсбук, призива за помощ бе отразен и в национални медии. Учители от нейното училище създават призив, че ще се радват вместо цветя за 15-ти септември, тези пари да бъдат дарени за Дани. Така бързоскоростно се заразяват почти всички учебни и детски заведения на територията на Общината и инициират такива касички. В дарителстаката сметка до 18 септември постъпват 16 000 лева, от които роднините плащат за специализиран превод с линейка 7000 лева и Дани пристига в МБАЛ "д-р Христо Стамболски" в града, а след това преместена в Хоспис "Сезони" в Стара Загора, където на 7 ноември сутринта почива.

Дарителската сметка е открита на името на нейния брат Руси Драгиев и днес все още има пари в нея. Голяма част от дарители желаят тези пари да се пренасочат към други нуждаещи се лица от общината.

Поклон и светла памет пожелаха и първите и ученици от випуск 1990 - 1994 година.


 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: