Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Три жени пострадаха в цех 130 на Завод 3 в Арсенал

 25,04,2016 - завод Арсенал
В цех 130 в Завод 3 на фирма „Арсенал“, който е предназначен за производство на пиротехнически изделия е възникнала трудова злополука, каза пред журналисти Районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова. Тя уточни, че инцидентът е станал в ранния следобед днес при обработка на изделие - електровъзпламенител за неуправляема ракета.

При обработка на барута в корпуса на изделието, който е бил в количество от 16 грама, при самото му пресоване е възникнало възпламеняване, което е предизвикало изгарянията по лицата и ръката на пострадалите три лица - работнички от завод „Арсенал“, на 33, 34 и 44 години. И трите са контактни, в добро общо състояние, без пряка опасност за живота. Те ще бъдат транспортирани в „Пирогов“ – София, където ще им бъде оказана своевременна, компетентна медицинска помощ.
Няма нанесени материални щети, няма въздействие върху околната среда.

„На този етап от разследването не може с категоричност да се твърди каква е пряката причина за настъпването на инцидента. Извършен е оглед на местопроизшествието с участието на специалисти – технически помощници, които са иззели самото изделие, което ще бъде обект на експертното становище. В хода на образуваното досъдебно производство ще бъде назначена взривотехническа експертиза, която ще установи конкретната причина за възникване на инцидента“, каза още Районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: