Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 49-годишен шофьор, управлявал товарен автомобил след употреба на алкохол

Съдебна палата - Стара Ззагора - есен

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.Д., на 49 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 06.12.2019 г. по автомагистрала „Тракия“, на км.206, община Стара Загора, управлявал моторно превозно средство - товарен автомобил (влекач), марка „Скания“, с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, а именно 2,42 на хиляда, установено по надлежния ред след като е осъден за деяние по чл.343б,ал.1 от НК  –  чл. 343б,ал.2 вр.ал.1  от НК от Наказателния кодекс.
В хода на образуваното бързо производство е установено, че на 06.12.2019 г., Р.Д. бил в гр. Ямбол, където натоварил продукция. Докато чакал да бъде натоварено превозното средство, той употребил алкохол и това било видно от поведението му. Този факт бил забелязан от граждани, които подали сигнал а телефон 112. Обвиняемият въпреки употребения алкохол управлявал товарния автомобил по автомагистрала „Тракия“. Той бил спрян за пътна проверка и при тестване за употреба на алкохол, техническото средство отчело наличие на етилов алкохол в организма на Р.Д. в концентрация,  по-висока от допустимата в закона.

Обвиняемият Р.Д. е осъждан. Деянието на 06.12.2019 г. е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане, отново за шофиране в нетрезво състояние.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Р.Д. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Р.Д. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: