Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Чаен следобед в Работилницата

Чаен следобед в Работилницата

Да даваме на обществото, за да се чувстваме добре в него или един различен 3-ти декември

„Любовта и скандалите са най-добрият подсладител на чая“ Това е изказване на Хенри Фийлдинг, автор от 18-ти век, до голяма степен ни показва същината на чаеното парти – тази форма на следобедна закуска в претекст за комуникация и социализиране в изтънчена обстановка.

За да отпразнуваме 3-ти декември, тази година екипът на сдружение „Бъдеще за децата“ реши да заложи на тема „Чаено парти“.

Избрахме домакини да бъдат младежите с увреждания от Центъра за трудова адаптация и социализация и екипът от специалисти, който ги подкрепя. Центърът е разкрит като дейност по проект „Социално включване чрез заетост“ по ОП Човешки ресурси 2014-2020.

А за наши гости, избрахме дамите от Inner Wheel club гр. Казанлък

И това не е случайно! Началото на Inner Wheel е поставено в Манчестър, Великобритания, откъдето е й традицията чаен следобед.

Скрепихме нашият съюз „Да Бъдем приятели“, с топъл чай и вкусни мъфини и бисквитки.

Инер клуб Казанлък е една великолепна дамска организация в чийто разбирания стои насърчаване на истинското приятелство, отключване на добронамереност и позитивизъм в човешките отношения, и разбира се, отдаденост на безкористна служба на обществото, за да направят света около тях по-добро място за живеене на семействата им, на приятелите им, на всички. Това са дами активно работещи в различни области - икономисти, лекари, педагози, психолози, историк, фармацевт, юристи, търговия, услуги и др. Те поддържат връзка с всички клубове в страната.

Дами, които откликнаха на нашата покана и разгледаха двете функциониращи Работилници по проект „Социално включване чрез заетост“ – Работилница по приложни изкуства и Работилница за бисквитки.

Това е. Красиво хапче против стрес. Време за отмора.
Красиви чаши.
Подноси със сладки, мъфини и плодове.
Покривка.
Настроение, украса.
Да си поговорим и да подсладим чая с малко любов, приятелски чувства и гарнираме със сладки приказки.
Чаеното парти е възхвала на красивото!

И ни се получи!
Дамите успяха да се представят накратко – себе си и клубът, и да се запознаят с младежите. Да проведат неформален разговор с тях – за семействата и мечтите им. Останаха очаровани от красотите, които са изработили младежите с помощта на подкрепящите ги специалисти.
Поздравиха сърдечно екипа на сдружението, за каузата, която са си избрали.

За нас 3-ти декември не е просто дата в годишния календар, а ден за подкрепа на достойнството, правата и добруването на хората с увреждания.

Сдружение „Бъдеще за децата“ стартира проект „Социално включване чрез заетост“ с основна цел да се осигурят условия и подкрепяща среда за включване на пазара на труда на хората с увреждания и създаване на предпоставки за тяхната социализация в обществото. Целева група са хора с различен тип увреждания. Дейностите на проекта са в три насоки. Първата е пряко свързана с повишаване възможностите на хората с увреждания, техният капацитет. В рамките на тази дейност бе съзададен Център за трудова адаптация и социализация, където хора с увреждания и техните семейства могат да получават комплексни интегрирани услуги от квалифициран екип от специалисти. Втората дейност цели да подкрепи човека с увреждане на работното място като осигури настойници, които го придружават в периода му на адаптация. И третата дейност - провеждане на дългосрочна кампания за промяна на нагласите към хората с увреждания. Тя протича успоредно с всички дейности на проекта и акцентира върху възможностите и потенциала на хората с увреждания, върху позитивната роля, промяната и влиянието върху обществото.  Повече за проекта и ОП Човешки ресурси http://speckids.org/%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b2%d0%b0-%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b5%d0%ba%d1%82-%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d0%be%d1%86%d0%b8%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%b2%d0%ba%d0%bb%d1%8e%d1%87%d0%b2.html.

Проектът „Социално включване чрез заетост“ се реализира по Оперативна програма Човешки ресурси 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж