Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Районна прокуратура-Казанлък се самосезира и разпореди проверка по повод пострадало дете, поразено от електрически ток

Районна прокуратура-Казанлък

Районна прокуратура-Казанлък се самосезира и разпореди да бъде извършена проверка по реда на Надзора за законност, защита на обществения интерес и правата на гражданите, по повод публикации и репортажи, относно пострадало дете – 10-годишно момче, поразено от електрически ток на 11 декември 2019 г. в училищния двор на ОУ „Антон Страшимиров“, гр.Казанлък.
След самосезиране Районна прокуратура-Казанлък е възложила проверка с цел установяване на факти, относими   към случая, а именно чия собственост е електрическия стълб с монтирания на него трансформатор, като се изиска и приложи по преписката писмен отговор от собственика, включително местен представител, както и каква функция изпълнява съоръжението, какви мерки могат да се предприемат от тяхна страна за обезопасяването му. След приключване на проверката Районна прокуратура-Казанлък ще се произнесе и при необходимост ще издаде предписания на собственика за обезопасяване на обекта.

Районна прокуратура-Казанлък ръководи и разследване за престъпление по чл.137 от Наказателния кодекс - за това, че на 11.12.2019 г., в гр.Казанлък, в двора на ОУ „Антон Страшимиров“, гр. Казанлък,  е изложено на опасност 10-годишното момче, лишено от възможността да се самозапазва поради малолетство.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: