Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

"Малък финал" за казанлъшкия тим след голям мач!

Отборите на "Берое 2016" (Стара Загора) и "Арда" (Кърджали) се класираха за финал в благотворителния турнир по волейбол за мъже, който се провежда в зала „Багира“  Казанлък. С идеята да помогне за пътната безопасност на децата от града, Волейболен клуб „Казанлък“ събира средства чрез провеждане на благотворителния турнир.В спортна зала „Багира“ мъжките състави на Волейболен клуб „Казанлък“ и приятели, както и отборите на „Берое 2016“ Стара Загора, „Локомотив“ Пловдив и „Арда“ Кърджали подкрепиха благотворителната кауза, за която са необходими 1500 лева. Със средствата ще бъде закупена стъклопластика в ръст на дете, с волейболна топка в ръка и облечена с цветовете на клуба – червено и зелено. Тя ще бъде поставена на натоварено кръстовище в града, като акцентът е безопасното пресичане за децата и необходимостта шофьорите да бъдат бдителни на пътя, и отговорни за най-малките участници в движението в ролята им на пешеходци. Това е сериозен проблем в нашето общество и децата са в риск на пътя, затова решихме да направим този турнир и предприемем действия за тази кауза, като взимаме пример от Бургас, разказа помощник-треньорът на ВК „Казанлък“ Иван Чолев. В морския град вече има поставени подобни фигури на няколко възлови кръстовища и резултатите са обнадеждаващи.

Средствата за каузата в Казанлък ще бъдат събирани в кутии за дарения, които ще бъдат поставени на няколко места в зала „Багира“ по време на срещите, а при събиране на повече от необходимото, остатъкът ще бъде предоставен на девическия тим на Хуманитарната гимназия, на който предстои участие през месец май в Световни ученически игри в Бразилия. Турнирът се организира от ВК „Казанлък“, треньорите в школата със съдействието на Гергана Димитрова, приятели и фенове на волейболния спорт.

В първия ден, 18 януари, се изиграха два мача на директна елиминация. Победителите играят на финал, победените за трето място. В дебютната среща за деня волейболистите на "Арда" от Кърджали, които са участник в Суперлигата надиграха втородивизионния ПСК "Локомотив" /Пловдив/ с 3:0 (25:20, 25:23, 25:19) и се класираха за финал.

Особено оспорван и интересен бе вторият мач. Сборен отбор от бивши и настоящи волейболисти,треньори и арбитри от Казанлък отстъпи след петгеймова битка на втородивизионния "Берое 2016" /Стара Загора/. След над 2 часа "Беройци" излязоха финалисти.  След 2:3 (23:25, 25:20, 32:30, 19:25, 12:15) публиката в зала "Багира" аплодира казанлъшкия отбор, който игра с много емоция и хъс.

Програма, 19 януари (неделя)

3-4 място от 14:00 часа: "Казанлък" – "ПСК Локомотив" (Пловдив)1-2 място от 16:00 часа: "Арда" (Кърджали) – "Берое 2016" (Стара Загора).


галерия снимки:

18.01.2020 - Благотворителен волейболен турнир мъже "Пази детето на пътя!" - ВК "Казанлък волей" - ВК "Берое" 2:3

18.01.2020 - Благотворителен волейболен турнир мъже "Пази детето на пътя!" - ВК "Локомотив" - ВК "Арда" 0:3

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: