Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Училището в Кънчево с обновен двор


В ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в село Кънчево с помощта на Община Казанлък е извършен ремонт на пространството пред сградата на училището. Албена Кръстева, директор на училището поясни, че в рамките на този проект е подменена настилката в двора, осигурени са пейки и кошчета за смет: „Така това пространство се превърна в кът за отдих на ученици и колеги“.

Благодарение на Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ е направен ремонт на покрива на учебното заведение.

На спортната площадка в двора на училището са подменени баскетболните табла и ринговете, както и волейболната мрежа, с цел да бъде подобрено провеждането на часовете по физическо възпитание и спорт.

Албена Кръстева поясни още, че училищната сграда има нужда от основен ремонт, за което надеждите отново са насочени към Община Казанлък и възможността училището в Кънчево да бъде включено в проект.

Както всички училища и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ работи по проекта „Подкрепа за успех“, в рамките на който са организирани седем групи за образователни затруднения – четири по български език и литература и три по математика. По проект „Образование за утрешния ден“ е сформирана една група за добиване на базови компютърни умения. В училището има четири групи за занимания по интереси: мажоретен състав, Клуб „Знайко“ - за екологично възпитание, Клуб „Мултимедийно училище“ и Клуб за превръщането на обемни форми в художествени образи“.

Традиция за колектива и учениците на училището в Кънчево е изработването на предмети с благотворителна цел, със средствата от които се реализират различни благотворителни каузи. В последната такава е са събрани 205 лева, с които са са закупени дрехи, обувки и раници за няколко деца от училището в неравностойно социално положение.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: