Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Продължава работата по разкриване на инфекциозно отделение в МБАЛ - Казанлък /видео/

Организационните действия по обособяването на Инфекциозно отделение в казанлъшката МБАЛ “Д-р Христо Стамболски”, отговарящо на съответните здравни изисквания, продължават. Ремонтът е в ход. Това стана ясно от он-лайн брифинга на Общинския оперативен щаб. От началото на седмицата до сега са сформирани медицинските екипи от лекари, сестри и санирати, които са преминали нужното по процесите на работа обучение, като са обучени да си служат и с “Чек Поинт” - апаратура.

От Щаба съобщиха също, че Община Казанлък продължава да предоставя дезинфектанти и информационни брошури на домоуправителите в жилищните блокове, като подчертаха, че самите домоуправители подхождат с изключителна отговорност и внимание към задълженията си да обеззаразят поверените им площи.

По дарителските сметки на Община Казанлък и МБАЛ “Д-р Христо Стамболски” в борбата с COVID-19 са постъпили средства съответно в размер на 103 000 лв. към сметката на Общината и 81 850 лв. към тази на лечебното заведение.

Икономически екип към Община Казанлък, който включва и юристи, експерти и финансисти от водещи казанлъшки фирми, изготвя пакет от мерки, с които Общината чрез решение на Общинския съвет да подпомогне определени определени дейности, хора и бизнес. Това каза по време на брифинг заместник – кметът по социални дейности Ахмед Мехмед. Той уточни, че чрез тези мерки се цели да бъдат подпомогнати социално слабите хора, закупуването на оборудване за инфекциозното отделение на болницата в Казанлък, както и финансово да бъдат осигурени за времето на работа в него медицинските екипи – лекари, медицински сестри и санитари. С допълнително заплащане, извън държавното заявено, с хранене и настаняване в общински жилища.

Ахмед Мехмед поясни още, че пакетът предвижда и мерки за подпомагане на най-засегнатите от малкия и средния бизнес, градския транспорт, чистотата, социални дейности и други. „Всички тези мерки са обмислени възоснова на задълбочен анализ на приходи и разходи на Община Казанлък в извънредното положение и прогнозите до края на годината, направени от експерти, юристи и финансисти“, каза заместник – кметът. Той подчерта, че те ще намерят отражение в доклада до Общинския съвет за промяна на Бюджета на Общината 2020, който кметът ще внесе за обсъждане на извънредна сесия на 15 април.
Предложените мерки отразени в този доклад за промяна на бюджета ще бъдат представени на вниманието на гражданите предварително на 7 април на пресконференция на кмета Галина Стоянова и нейния екип.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: