Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Анна Кожухарова, директор на ОБ “Искра“: Нека почетем на нашите деца, имаме нужда от близък контакт с тях, който може да се осъществи именно като им четем книга или като им подарим книга

Библиотека „Искра“в Казанлък винаги е отбелязвала Международния ден на детската книга с много деца, с много инициативи за насърчаване на детското четене, каза директорът на библиотеката Анна Кожухарова.
Тя отбеляза, че за първи път в своята история библиотеката няма да отвори врати за децата, за най – ревностните си читатели, които съставляват над 33 процента от всички читатели на библиотеката: „Нещо повече, ние имаме над 150 дечица на възраст от 0 до 6 години, които с удоволствие посещават библиотеката със своите родители. Апелирам към родителите, нека днес почетем на нашите деца. Имаме нужда от близък контакт с тях, който може да се осъществи именно по този начин – като им четем книга, като им подарим книга, като намерим книга в интернет пространството“, подчерта Кожухарова.

Библиотека „Искра“ е инициатор и организатор и на редица инициативи за привличане на млади читатели. Една от най-популярните инициативи е „Походът на книгите“ и в нея „ Маратон на четенето“, който се организира всяка година през месец април и традиционно включва конкурси за илюстрации на детски книги, маратони на четенето за деца и за възрастни. Освен това се осъществяват и срещи между четящата публика с разрлични автори, конкурси за прочит на книги, за написване на детски книги. Кожухарова поясни още, че много популярни са заниманията с деца за написване на книга и вестник в рамките на Лятната академия, когато в Казанлък четящите се увеличават с деца дошли от други държави на гости на свои роднини. Децата имат възможност да се изявяват в творческо писане и илюстриране на книги, както и в сферата на други изкуства. В този смисъл Кожухарова припомни, че библиотеката реализира един прекрасен проект „Библиотеката моята първа сцена“.

Директорът на библиотеката в Казанлък поясни,че сред възрастните читатели много голяма популярност има цикълът езикови кафенета, когато се запознават читателите с културата на различни страни и изучават различни езици. Тази инициатива ще продължи и през 2020 година с изучаването на немски език, след като вече е факт цикълът за изучаване на английски и италиански език.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: