Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Община Казанлък ще закупи един респираторен апарат за нуждите на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“

Пакет от мерки, с които да бъдат подпомогнати социалнослаби граждани и местния бизнес по време на карантината оповести кметът Галина Стоянова по време на пресконференция. Мерките са разработени от специален екип, в който совен кметът и нейните заместници са и юристи и финансисти от водещи местни предприятия.  Предстои до 15-ти април Общинският съвет в Казанлък да се произнесе по пакета от мерки.


Със средства в размер на 26 хил.лв. от бюджета на Община Казанлък да бъде закупен един респираторен апарат за нуждите на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, а от постъпилите средства в дарителската сметка на Общината да бъдат осигурени още два такива респиратора, както и пет броя апарата с дистанционно проследяване на пациенти 70 хил.540 лв. Това предвиждат част от мерките предложени от екипа. МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ със средства от дарителската си сметка ще закупи още един респиратор, който вече е поръчан и така тя ще разполага с 4 нови респиратора.

Финансово да бъде подпомогнат персонала на инфекциозното отделение по време на работата му с COVID – 19 – тяхното ежедневно хранене и настаняване в общински жилища в периода на карантина, е друга от предложените мерки. За финансовото подпомагане на екипите на първа линия Община Казанлък предвижда 36 хил.лв. като субсидия към болницата. На всеки от екипа да бъдат начислени по 1000 лв. към месечните им заплати. Храненето и настаняването в общински жилища да бъде осигурено от издражката на Общинска администрация. Стоянова уточни, че желанието на някои от екипите, които ще работят на първа линия в Инфекциозното отделение, когато то бъде отворено е, да бъдат далеч от семействата си, заради безопасността на техните близки. За това Община Казанлък оборудва в момента четири нови жилища, т.нар. резервни апартаменти, в които досега не са настанявани хора.

Увеличаване на бюджета на Община Казанлък за еднократни помощи с 30 хил.лв. във връзка с мярка за еднократно финансово подпомагане в размер на 250 лв. за самотно живеещи възрастни хора и самотни родители, които сами отглеждат децата си, без каквито и да било доходи от Социално подпомагане или от Бюрото по труда. Средствата ще бъдат отпускани за периода на извънредното положение по утвърдена процедура от Общинския съвет и служебна проверка от Дирекция Социално подпомагане“.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: