Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Всички пазари на територията на община Казанлък работят от днес, при определени условия


Всички пазари на територията на община Казанлък работят от днес, при определени условия със заповед на кмета. Кметът Галина Стоянова поясни, че кооперативните и фермерски пазари във времето на извънредно положение ще функционират при спазване на всички санитарни и противоепидемични мерки, въведени със заповед на министъра на здравеопазването, като се отчита конкретната специфика на разположение.

Стоянова подчерта, че с цел опазване на всички участници във веригата от продавач до купувач следва да се прилагат някои задължителни мерки като разширение площта на пазарите и поставяне на информационни табели за спазване на мерките. Сред останалите задължителни мерки са: въвеждане на заграждения с цел предотвратяване струпването на хора и определяне на задължително еднопосочно движение в рамките на пазара, осигуряване на персонал, който да предоставя и осигурява контролиран достъп на клиенти, предпазване на храните от вторично замърсяване при предлагането им, спазване на дистанция от близо 2 метра между продавачите предлагащи продукция и между клиентите. Ползване на предпазни средства от продавачи и потребители, спазване на лична хигиена и дезинфекция.

Стоянова бе категорична, че мерките от заповедта са задължителни за всички собственици и наематели на пазари и пазарни площи. При неизпълнение на посочените противоепидемични мерки собствениците, наемателите или ползващите кооперативните и фермерски пазари ще носят административно – наказателна отговорност по Закона за здравето и Закона за административните нарушения и наказания.

Осигуряването на всички тези мерки за общинските пазари ще бъде отговорност на Общинска администрация, а за Кооперативния пазар ще бъде отговорност на собствениците на частния кооперативен пазар. Представители на Районно управление „Полиция“ и екипи на Община Казанлък ще правят ежедневни проверки и ще следят за изпълнението на всички конкретни мерки, вписани в заповедта на кмета.

снимка: интернет

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: