Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за нарушаване на карантина от 43-годишен мъж

На 4 април 2020 г., 43-годишен мъж, който работел във фирма за международни превози като шофьор, се е завърнал в Република България, от зона с разпространение на COVID - 19, при което на ГКПП – Видин му било издаденото предписание за поставяне под карантина за времето от 4.04.2020 г. до 18.04.2020 г. В съпътстващия предписанието формуляр за събиране на данни от пристигащи пътници, от зони с разпространение на COVID-19, мъжът декларирал, че ще се намира на адрес в гр. Стара Загора. Въпреки декларираното и разяснените му задължения, на 14.04.2020 г., той напуснал адреса, на който е следвало да търпи мерките от наложената карантината, като решил да отиде до търговски обект, но бил забелязан от съсед, който подал сигнал в ОД на МВР – Стара Загора.
Делото за неспазването на карантината е взето под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: