Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Исторически музей „Искра“ отваря обектите си за посетители

Исторически музей „Искра“ отваря обектите си за посетители от утре, 14 май, каза заместник-директорът на музея Радослав Петков. Той поясни, че Музеят ще работи с традиционното си лятно работно време, като предвид ситуацията, посещенията ще се извършват при спазване на противоепидемичните мерки. Ще трябва да бъде спазвана необходимата дистанция от метър и половина, да се носят предпазни средства – маски, а служителите и ръкавици, да се използва често дезинфектант, който е осигурен.

На касите на музея и на сувенирните магазини ще бъдат сложени предпазни паравани. Служителите на музея ще дежурят по всички негови обекти, включително и в гробниците от Долината на тракийските царе. В централната експозиция освен постоянната изложба в залите на музея и богатото тракийско съкровище, което се съхранява в него, в Мултимедийната зала до 20 май може да бъде видяна изложбата на Националния исторически музей „Средновековни съкровища“. В Музея на розата гостува изложба на Музея на народните художествени занаяти и приложни изкуства от Троян, в рамките на която е представена троянска керамика.

От 9 до 18 часа ще бъдат отворени за посетители централната експозиция на ИМ „Искра“ и Музея на розата, а тракийските гробници и Етнографския комплекс в Казанлък от 9 до 17:30 часа

Предстои да бъде открит и нов обект на Исторически музей „Искра“ – „Яхната“. Там ще бъдат представени основните процеси в добиването на шарлан, суровината, от която той се получава, пещта, конската амуниция, предвид на това, че най-често конете са били животинската тяга, която задвижва камъните в самата яхна. Този обект се намира в непосредствена близост до подхода към Казанлъшката тракийска гробница в парк „Тюлбе“.


Free Joomla Extensions

ИМ „Искра“ – централна експозиция – от 9:00 до 18:00 ч.

Музей на розата – от 9:00 до 18:00 ч.

Казанлъшка тракийска гробница – от 9:00 до 17:30 ч.

Етнографски комплекс „Кулата“ – от 9:00 до 17:30 ч.

Тракийска гробница в могила Голяма Косматка – от 9:00 до 17:30 ч.

Храм в могила Оструша – от 9:00 до 17:30 ч.

Тракийска гробница в могила Хелвеция, Грифони, Шушманец и Информационен център – от 9:00 до 17:30 ч.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: