Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

За инцидента в Арсенал

Димна смес се е запалила в Завод 3 на „Арсенал“. Сигнал е подаден около 11:30 часа. „ Става въпрос за запалване с малко материални щети“, това каза по повод днешния инцидент в завод „Арсенал“ Николай Ибушев, изпълнителен директор на завода. Той поясни, че се е запалила смес за димни гранати, която за много кратко време отделя голямо количество пушек, който е разнесен във въздуха отдавна. „Няма пожар, има малко счупени стъкла и и една врата“, каза Ибушев.

По думите му вследствие на инцидента има леко пострадали двама души, като на един от работниците са пострадали три пръста, другият е с охлузвания на крака. Обслужени са и са откарани по домовете.
Ибушев съобщи, че за случая е създадена специална група, която ще разследва причините за този инцидент: „Който за нашите мащаби е дребен. Аз съм 99,9 процента убеден, че това е човешка грешка, но това трябва да го каже комисията, след като си свърши работата.“

Изпълнителният директор на „Арсенал“ подчерта, че няма никаква опасност нито за населението, нито за природата, нито за околните цехове, нито за останалите работещи в завода.


Образувано е досъдебно производство по смисъла на чл. 134, ал.1,т.2 от Наказателния кодекс, което предвижда до 2 години лишаване от свобода или пробация, като в конкретния случай се касае за възникнала производствена авария. Това каза окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов, по повод инцидента в „Арсенал“ днес.

Атанасов поясни, че на телефон 112 днес е бил подаден сигнал за възникнала авария в цех 103 на завод „Арсенал“: „При производство на димни смеси е последвало възпламеняване на смесите, вследствие на което капакът на смесителя е избил покрива на цеха и са причинени материални щети на самия цех. Две лица са пострадали, които имат леки телесни увреждания, на границата със средни телесни увреждания. Тепърва съдебно-медицинските експертизи ще установят дали това са леки или средни телесни повреди.“

Ще бъде назначена взриво-техническа експертиза, която следва да установи причините за възпламеняването на смесите.
Директорът на ОД на МВР – Стара Загора старши Комисар Стоян Стоянов поясни, че се извършва оглед  на местопроизшествието под надзора на Районна прокуратура - Казанлък и същият ще приключи до няколко часа. Едва след назначаване на експертизите и изготвяне на експертните заключения ще бъде изяснена причината за аварията.

По думите на Стоянов материалните щети се изразяват в увреждане на конструкцията на сградата, на покривната част, както и на съседни сгради, които са в непосредствена близост. 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: