Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Ученик на годината в ПГ „Иван Хаджиенов“

Има едни по- специални и нестандартни начини да се върнеш в своето училище и да кажеш „Благодаря!“. Именно това направи възпитаникът от випуск 2006 Момчил Тодоров!


Настоящият собственик на Издателство „БГ Учебник“ завършва специалността Машини и системи с ЦПУ,  но със самочувствието на човек, получил достатъчно добра общообразователна подготовка поема различен от машиностроенето  академичен път.  Записва Културология в СУ, а след завършването на бакалавърската си степен на образование господин Тодоров записва магистратура Бизнес и търговия в УНСС. Не по- малко вдъхновяваща е професионалната история на един от водещите издатели на учебна литература в страната. След неуспешен опит с фирма за обучения през 2014 господин Тодоров създава Издателство „БГ Учебник“. До момента то е издало десетки заглавия: учебници и учебни помагала, справочници, научно популярни книги. Интересът на издателството е насочен главно в сферата на българския език и литературата, но в каталога му има също исторически, математически, специлизирани и художествени издания.Специално място заемат тетрадките от серията „Великите българи“, които се предлагат в няколко разновидности. Издателството на господин Тодоров е член на Асоциация „Българска книга“.

При срецата си с младежите от Механото през 2019 г. господин Тодоров оповести решението си да отпусне ежегодна стипендия от 1000 лева за един възпитаник на училището!

Година по- късно специална комисия разработи критерии за подбор и класиране на кандидати.

В разработения статут на Наградата „Ученик на годината“ е разписано, че отличието може да се присъжда на ученик, от VIII до ХII клас на ПГ „Иван Хаджиенов“ –Казанлък, който се обучава в дневна форма и отговаря на няколко условия, а именно да е постигнал отличен годишен успех през оценяваната година, да има отличия от изяви на международно, национално и/или регионално ниво, да е дал своя индивидуален принос в училищния живот.

Ясни и прозрачни критерии, явно и аргументирано гласуване- това бе водещото за екипа на на ПГ „Иван Хаджиенов“! Предложените кандидатури бяха разгледани на заседание от петчленна комисия, избрана от колектива и  назначена със заповед на директора. Със свое решение, гласувано на педагогически съвет, най- старото техническо училище в град Казанлък избра първия в своята история ученик на годината в лицето на Стоян Петров Петров. Младежът е ученик в 12б клас, специалност  Строителство и архитектура.

Екипът на Механото с удоволствие и отговорност ще връчи наградата като избере възможно най- тържествения вариант в условията на дистанционно обучение и социално дистанциране.

С увереността, че оставяме следи, които карат възпитаниците на училището да се завръщат в него със смислени каузи правят екипа все по- уверен, че върви в правилната посока! Благодарим на Момчил Тодоров!
Показваме успешните модели на сътрудничество и благодарност, дано са вдъхновяващи и неизчерпаеми!

ПГ „Иван Хаджиенов“ гр. Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: