Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Продължават да жънат успехи

Талантливите деца и младежи от клуб „Светлини сред сенките”, при ОДК Св. Ив. Рилски”, които по традиция няма да почиват през лятото, продължават да жънат успехи от най-престижните национални конкурси. Трима са призьорите от НК „Стамен Панчев”, в който се включват млади писатели от цялата страна, а „светлинките” вече години наред обират призовите места в двете възрастови групи. Малката поетеса Фая Гератлиева на 10 год., която участва извън регламента, по покана на журито, впечатлено от нейни стихове по време на миналогодишния рецитал в Ботевград, е класирана на трето място в конкуренция с деца от шести и седми клас. Двете втори места във втора възрастова група, за поезия и проза са за Лъчезар Йорданов на 16 год. и Кирил Димов - 15 годишен.
Отново Фая Гератлиева е една от отличените и от националния конкурс посветен на творчеството на Дажи Родари „Такси към звездите”. Там тя е класирана на второ място за поезия. Първото място е за друга светлинка, единайсет годишната Милла Рачева. В категория приказка, отново първа е осем годишната Версавия Янкова, а във втора възрастова трупа, първото място за поезия е присъдено на Геновева Трифонова на 12 год.

Светлинките вече измислиха и сценария си за летния клип, но времето все още не позволява започването на снимки на открито.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...