Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Библиотека в Казанлък отбелязва 170 години от рождението на Иван Вазов

Иван Вазов

На бележития български поет, писател и драматург, наричан често „поет на двете епохи“- Иван Минчов Вазов, е посветена  изложбата, която откриват днес, в навечерието  на 170-годишнината от  неговото рождение, в Общинска библиотека "Искра" под наслова : "Иван Вазов- Патриарх на българската литература" .


Творчеството на Вазов е отражение на две исторически епохи – Възраждането и Следосвобожденска България. То е символ на българския дух, повик на патриотизма, христоматийна основа за развитието на съвременната българска литература.
Затова и организаторите от библиотеката са подбрали различни издания от богатия библиотечен фонд, с датировка от трите века-19,20 и 21-ви. Една уникална възможност да се докоснете до първите издания на Вазовите творби, да усетите духа на признание и преклонение пред живота и творчеството на великия българин.

В изложбата, подредена в два от отделите на библиотеката -"Читалня" и "Заемна за възрастни" , са включени и портретни фотографии от различни периоди от живота на писателя, сборници посветени на творчеството му и неговото близко обкръжение.


 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...