Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Галина Стоянова: Ние всички сме едно и последователно изпълняваме стъпките, които са начертани в изпълнението на проекта „Светът на траките“


Ние всички сме едно и последователно изпълняваме стъпките, които са начертани в изпълнението на проекта „Светът на траките“, като за всички тези стъпки сме имали подкрепата на Общинския съвет и на неговия председател Николай Златанов. Това каза кметът на община Казанлък Галина Стоянова на официална церемония по първа копка на проекта за консервация, реставрация и социализация на гробницата „Оструша“. Стоянова подчрта, че „Оструша“ е една от най-красивите гробници в Долината на тракийските царе. Тя е една от последните, които ще бъдат реставрирани и социализирани. Изпълнител на обекта е фирмата работила по реставрация и социализация на гробниците „Хелвеция“ и „Грифони“. Стоянова даде висока оценка на работата на изпълнителя на предходните два обекта и изрази спокойствие по отношение на предстоящите дейности на „Оструша“. „За да стигнем до изпълнението на двата проекта – реставрацията на „Оструша“ и продължението на велоалеята Казанлък – Долината на царете се извървя много път. Проектите са замислени от много време много добре като свързаност с цялата културна инфраструктура и представянето им пред света от Община Казанлък“, каза още Стоянова. Проектът е създаден от екип ръководен от заместник-кмета по проекти с външно финансиране и хуманитарни политики Лилия Цонкова.

Кметът на Шипка Василка Панайотова ще работи пряко с фирмата – изпълнител на дейностите на гробницата „Оструша“, която заяви, че това за нея е един исторически акт, който ще остане в летописните книги.
Сред официалните гости на събитието беше и Областният управител Гергана Микова.


Free Joomla Extensions

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: