Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Настаняват гостите на семинара в къщи за селски туризъм в две от казанлъшките села

 

Гостите на семинара, провеждащ се в Казанлък, ще бъдат настанени в къщи за селски туризъм в селата Черганово и Средногорово, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново . Идеята на организаторите е, гостуващите в града на розите да се докоснат до топлата семейна атмосфера сред природата, тишината и спокойствието, които предлагат двете населени места.

Шест са населените места в община Казанлък, в които има къщи, развиващи селския туризъм. Това са селата: Крън, Енина, Кънчево, Розово, Средногорово, Черганово.
В рамките на посещението си по повод семинара по Проекта за възраждане на община Казанлък 2003 – 2008 година за гостите е предвидена дегустация на традиционни местни ястия, обиколка на туристически забележителности в региона, запознаване с някои от занаятите в града.
На семинара по темата „Казанлъшкият модел за развитие на туризма” бе представена стратегията на общината за събитията и разработването на станалите вече традиционни Празници в долината на тракийските царе. За приноса на проекта за развитие на селския туризъм в общината говори един от собствениците на къща за селски туризъм. На семинара присъстваше и представител на Асоциацията за устойчив туризъм Казанлък, който представи „Развитие на инициативи на местните общности”.

 

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус " - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...