Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Започна реализирането на проекта „Севтополис”

 

Започна реализирането на проекта „Севтопилис”, съобщи на пресконференция в Казанлък днес кметът Стефан Дамянов, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново . Да се стартира осъществяването на проекта е решила работната група, която бе създадена миналата година от Министерството на културата.

Името на проекта занапред ще бъде „Долината на одриските тракийски царе”. Предстои Министерството на културата и Министертвото на регионалното развитие и благоустройството да възложат разработването на общ благоустройствен план на Долината. От своя страна община Казанлък и двете институции ще възложат на Института по океанография да проведе геодезично, геоложко и подводно проучване на чашата на язовир Копринка, където се намира древният град Севтополис.
Очаква се проучването да приключи до месец. След това е предвижда Министерството на културата и Министерството на регионалното развитие и благоустройството разработят тръжна документация за провеждане на международен търг за инжинерингово проектиране на строежа, която ще е готова след месец и половина. Интерес към изграждането на проекта „Долината на одриските тракийски царе” са проявили фирми от Холандия, Гърция, Израел и арабски държави.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус " - Велико Търново

 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...