Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВАС над Решението на Административен съд – Стара Загора

 

ВАС постанови, че намира за недопустимо Решението на Административен съд – Стара Загора, с което бяха отменени, като незаконосъобразни текстове от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет

Върховният административен съд, обезсилва решение на старозагорския административен съд, относно кметска жалба, свързана с изразеното му несъгласие с вътрешните правила на местния парламент.
ВАС  постанови днес, че намира за недопустимо Решението на Административен съд – Стара Загора от миналата година, с което бяха отменени, като незаконосъобразни текстове от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет.
След подадената жалба на кмета срещу Решението на Общинския съвет, касаещо вътрешната организация на местния законодателен орган, Старозагорският съд се е произнесъл по спор, по който не е сезирван, сочи решението на ВАС.
Текстът на чл. 16-ти т. 19, обявен за незаконосъобразен от Съда в Стара Загора през септември миналата година, е записано че: председателят на Общинския съвет, подписва всички договори с юридически и физически лица, касаещи организацията и дейността на Съвета в рамките на бюджета на местния законодателен орган.
А чл.60-ти ал.3-та, сочи че в случаите, когато е необходимо, привлечените експерти и консултанти, могат да получават възнаграждение, определено от председателя на общинския съвет, в зависимост от обема на извършената работа.
Възнаграждението се изплаща въз основа на договор, подписан от председателя на Общинския съвет.
Изрично Административният съд в Стара Загора е сезиран с жалба на кмета, срещу Решение 831/ 24.04. 2008 г., с което са приети изменения в Правилника за работа на Общинския съвет.

информация: obs.kazanlak.bg   

 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...