Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Как стартира учебната година и какво ново в нея?

Всички училища и детски градини на територията на община Казанлък са готови за началото на новата учебна година, каза Лилия Цонкова, заместнки-кмет „Проекти с външно финансиране и хуманитарни политики“. Цонкова поясни, че те разполагат с необходимия педагогически персонал, изцяло са подготвени за новия есенно-зимен отоплителен сезон. Всички ремонтни дейности към 10 септември вече са приключени – вътрешни ремонти, освежаване, ремонти по дворните пространства.

„Тази година ние финансирахме чрез формулата за училищата и самите училища добавиха финансиране за обновяване изцяло на спортните площадки на основните училища „Св.Паисий Хилендарски“ и „Чудомир“ и Средно общообразователно училище „Екзарх Антим I“, каза Лилия Цонкова и поясни, че вече ремонтните дейности в тези училища са приключени и учениците ще могат да ползват обновените площадки през новата година.
До края на месец септември трябва да бъдат изградени две площадки за безопасност на движението по пътищата, които се изграждат в централната сграда на детска градина „Слънчице“ и във филиала на детска градина „Здравец“ в село Енина.

Във филиала на градина №16 в град Шипка се провеждат дейности по облагородяване на дворното пространство по програма „За чиста околна среда“ към ПУДООС. Предстои също да бъдат доставени и детски съоръжения за двора. В градината в Шипка през тази година се разкрива е още една група, която вече работи. В тази връзка се предвижда и лек ремонт на помещението, в което е позиционирана групата – ще бъде подменена дограмата и ще бъде закупен климатик за отоплението на децата. „Ремонтните дейности няма възпрепятстват учебния процес“, категорична е Цонкова.

Заместник-кметът подчерта, че училищата на територията на община Казанлък са в готовност, ако се наложи, да преминат към дистанционно обучение.

Лилия Цонкова съобщи също, че през новата учебна година Детският комплекс в Казанлък разкрива и три нови форми на обучение – плуване, информационни технологии и журналистика и медии.

641 са първокласниците, които ще се обучават през тази учебна година в училищата в Казанлък и населените места. Те получиха получиха подаръци от Общината с личното послание на кмета Галина Стоянова.

Близо 7000 ученици ще се обучават в 26 училищата в община Казанлък.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: