Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Грузинският посланик пристигна в Казанлък за учредяването на Дружество за приятелство с Грузия

 

Посланикът на Грузия Михеил Уклеба проведе среща в Казанлък по покана на Съюза на възпитаниците на Негово Величество училища, школата за запасните офицери и родолюбивото войнство и гражданство, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

В рамките на срещата бе учредено Дружество за приятелство с Грузия с председател о.з.Иван Ангелов. Намеренията са за бъдещо сътрудничество между българската и грузинската страни, заявиха учредителите. По информация на посланика Михеил Уклеба, в момента грузински студенти учат в университетите в Благоевград и Варна. „Добрите отношения между България и Грузия трябва да се поддържат, защото Грузия е важен партньор за България и важна транзитна страна”, заяви грузинският посланик.
По време на срещата стана ясно, че български строителен предприемач е проявил интерес за реализирането на проекти в Грузия. От своя страна посланикът Михеил Уклеба подкрепи идеята и допълни: „Надявам се да поставим началото на сътрудничеството между български фирми, които произвеждат розово масло и грузински, защото опита в тази сфера е важен и има какво да почерпим”. Той подчерта, че единствено с Русия Грузия не може да намерим общ език, но добре работи с Румъния, Сърбия и България.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус " - Велико Търново

 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...