Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новият програмен период на ЕС изисква единство и кооперация между Община, бизнес и НПО


Първа по рода си среща за възможностите за финансиране през следващия програмен период на ЕС 2021 – 2027 години и на „Индустриална зона – Казанлък“ЕООД се проведе тази вечер в новия Учебно - изследователски център на „М+С Хидравлик“ЕООД в Казанлък. С благодарност за участието на представителите на Държавата и на местния бизнес се обърна Кметът на Община Казанлък. Галина Стоянова посочи, че времето с ограничено темпо за развитие на икономиката заради вирусната епидемия може да се ползва и за създаване на партньорства: „Подходящо време за поставяне на нови цели и перспективи. И, защото бъдещето е на такива индустриални зони, които са създадени с много разум и сериозна връзка с местния бизнес.“.
Представителите на различни фирми в Казанлък бяха запознати с по-разширените насоки по новите програми на ЕС от консултанта на МРРБ Янко Стоянов: „Това е, може би, една от първите подобни срещи, която говори за инициативността на Общината и бизнеса в Казанлък, за което – поздравления!“, призна г-н Стоянов и представи бъдещите програми за финансиране за развитие на регионите за периода 2021 – 2027, в които бизнесът ще има много важна роля. Той подчерта по - широките възможности за участие и на неправителствения сектор, и на гражданското общество в проекти в следващия програмен период на ниво регион.

Управителят на „Индустриална зона – Казанлък“ЕООД Светослав Колев разказа за стъпките към създаването на новото икономическо пространство край Казанлък и новите възможности, които то дава, независимо от мащабите на съответната дейност. Той отличи успешното партньорство с Администрацията на Общината, бързата реакция и интереса от страна на предприемчивите хора: „Не е задължително бизнесът да е чуждестранен, нито да е много голям. Местни дружества, логистични, чисто производство, различни дейности.“, подчерта Светослав Колев. „Ние сме готови да си сътрудничим с всички организации и фирми, които имат желание да работим в посока запазване на доходите и работата на младите хора в града... Партньорството между Индустриална зона, Община Казанлък и бизнес може да бъде осъществено под различни форми.....“, увери управителят на индустриалната зона в Казанлък.

Срещата откри прокуристът на „М+С Хидравлик“ Владимир Спасов, който приветства участниците с призив: „Ние сме хората, които трябва да провокират другите хора да инвестират в нашия град. Всяка една инвестиция в града ни е инвестиция в децата ни и в бъдещето ни. Нека с днешната среща бъде дадено едно добро начало, да „повлечем крак“ за създаването на по-добри условия за живот, работа и обучение на нашите деца, внуци и т.н.“.

Всички участници в срещата, от страна на бизнеса, бяха активни в генерирането на идеи за бъдещите клъстерни концепции, които трябва да привлекат средства от Европа в следващия програмен период. Изводът, който си направиха Бизнес, Община, Индустриална зона, Агенцията за регионално развитие - модератор на срещата, беше: „В движение ще се учим да се кооперираме и създаваме Единство на общността в Казанлък!“.


 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж