Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Горските служители в Казанлък са подкрепени от учителите

Стачкуващите горски служители от Държавното лесничейство в Казанлък получиха подкрепа от преподавателите в Града на розите.

Чрез специално обръщение регионалният стачен комитет по образованието към КТ “Подкрепа” , Съюза на българските учители (СБУ) и националния учителски синдикат (НУС) към КНСБ в Казанлък се присъединиха към исканията на стачкуващите служители. “Искаме да Ви приветстваме за вашия кураж, пожелаваме Ви воля и издръжливост до победата. Изразяваме нашата солидарност в тези дни на протести в много точки на страната. Знайте,че сме с Вас и разчитайте на нашата подкрепа”, пише в обръщението. Казанлъшките служители в Държавното лесничейство стачкуват от 4-ти октомври, и те, както учителите, искат увеличение на заплатите си, макар и не със сто процента.

 


Поетапно да бъдат увеличени заплатите искат служителите от Горското стопанство в Казанлък. В Града на розите работещите в Държавно лесничейство са 39. Средната работна заплата на служителите е 270 лева. Според исканията на синдикатите месечните трудови възнаграждения на горските служители трябваше да се увеличат с 25 % от месец юни, с 10 % от –юли и през септември - с останалите 65 %. От Горското стопанство са категорични, че средствата могат да се заделят от печалбите при продажбата на дървесина. Казанлъшките горски служители искат поетапно увеличение не само на работните заплати, но и осигуряване на издръжка на горската стража, средства за заплащане на извънреден нощен труд, навременно осигуряване на работно облекло. В Града на розите стачката започна от 4-ти този месец и е обявена за безсрочна.


Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: