Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Шестима ще бъдат изправени пред съда за спортно хулиганство днес

На 07.03.2008 г. около 17.35 ч. непосредствено след края на срещата между отборите на ПФК “Берое” – Стара Загора и ПФК “Нафтекс” – Бургас в района на кръговото движение на площад “Берое” е хвърлен камък в посока на отпътуващият автобус “Сетра” с агитката на гостуващия отбор. В този момент автобусът спрял, при което пътуващите в него привърженици на “Нафтекс”  са счупили стъклата на вратите и направили опит да слязат и да се саморазправят с феновете на “Берое”.

От автобуса е хвърлена бомбичка, която се е взривила на улицата. Благодарение на бързата намеса на полицията ескалирането на конфликта е предотвратено.
За изясняване на случая в РУ на МВР – Стара Загора са отведени група лица, намирали се в непосредствена близост до мястото на инцидента. Автобусът с привържениците на “Нафтекс” е изведен в края на града, където е извършен оглед. От превозното средство е иззет своеобразен арсенал – палки, бухалки, ножове, боксове, самоделни пиротехнически изделия и бутилки със запалителна течност и алкохол. Петима от феновете на “Нафтекс”са задържани за 24 часа и са им съставени актове по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Днес, освен тях пред Районен съд – Стара Загора ще бъде изправен и един старозагорец, хвърлял камък по автобуса. Установено е и участието в инцидента на един непълнолетен старозагорец. Материалите за неговото нарушение ще бъдат представени пред МКБППМН.
За нанесените по автобуса щети е образувано досъдебно производство.

 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: