Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Изнесен офис на Регионалния офис на EUROPE DIRECT – Стара Загора бе открит в Казанлък

Стара Загора. Изнесен офис на открития преди месец в Стара Загора Регионален офис на EUROPE DIRECT отвори врати в Казанлък, предаде кореспондент на радио “Фокус” – Велико Търново . На откриването присъстваха кметът на града на розите Стефан Дамянов, неговите заместници, изпълнителният директор на Агенцията за регионално икономическо развитие и ръководител на проекта Румяна Грозева и граждани.

Ръководител на казанлъшкия офис на EUROPE DIRECT е Диана Петрова, към която може да се обърне всеки гражданин, който иска да получи повече информация за ЕС и начините за разработване на европроекти. Изнесеният офис в града на розите ще обхваща и общините Павел баня и Мъглиж, но в него няма да се отказва съдействие и на жители на други региони. Предстои в Казанлък да се организират два обучителни семинара, насочени към читалищните дейци, учениците и представители на организации. Такива вече са проведени в Стара Загора, след откриването на Регионалния офис на 19-ти миналия месец. От ръководството на офиса посочиха, че предвиждат през април да организират в Казанлък и семинар за регионалните медии по темата за изборите за Европарламент и купуване на гласове. В такава насоченост ще бъдат отпечатани и два броя на тримесечен информационен бюлетин по проекта. В казанлъшкият офис на EUROPE DIRECT гражданите могат да получат безплатни материали и информация за ЕС, а своите въпроси, мнения, предложения и сигнали до Европейската комисия да пуснат в специално направена за целта кутия. По информация на Румяна Грозева, в страната има вече 14 офиса на EUROPE DIRECT – мрежата от Европейски информационни центрове. „Основната цел на проекта EUROPE DIRECT – Стара Загора е да създаде условия за улеснен достъп на различните групи от обществото до актуална информация, документация и знания за Европейския съюз, неговите структури и сфери и дейност и да подпомага осъществяването на обратна връзка с европейските институции”, посочи Румяна Грозева.
Освен в Стара Загора и Казанлък, приемни структури на мрежата от Европейски информационни центрове има и в Благоевград, Велико Търново, Русе, Враца, Добрич, Габрово, Кюстендил, Сливен, Смолян, Шумен, Ямбол и София. Откриването на казанлъшкия офис, който се намира на улица „Искра” 4 в Информационни център, бе съпътствано и от представянето на изложбата „Българската роза – символ на България, извор на вдъхновение и красота”, която беше показана от 26 до 29 януари в Европарламента в Брюксел.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус " - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: