Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Разширено заседание на УС на Регионалната асоциация на общини “Тракия” се провежда в Карлово

Карлово. Разширено заседание на УС на Регионалната асоциация на общини (РАО) “Тракия” се провежда в зала “Васил Караиванов” на Община Карлово, съобщиха от общината.

Основните акценти от дневния ред на заседанието са: отчет на изпълнителния директор на РАО “Тракия” доц. Иван Върляков и обсъждане на материали по предстоящото Общо събрание, което ще се състои на 9 април в Стара Загора. Председател на УС е Катя Дойчева – кмет на Община Твърдица.
Членове на РАО “Тракия” са 36 общини Айтос, Болярово, Братя Даскалови, Брезово, Гурково, Гълъбово, Джебел, Димитровград, Елхово, Ивайловград, Казанлък, Карлово, Карнобат, Котел, Кричим, Крумовград, Мъглиж, Николаево, Нова Загора, Опан, Павел баня, Пазарджик, Перущица, Първомай, Раднево, Сливен, Созопол, Средец, Стара Загора, Стралджа, Сунгурларе, Твърдица, Тополовград, Тунджа, Чирпан, Ямбол. Асоцииран представител е Съюзът на тракийските дружества в България.
Председател на Контролния съвет е инж. Найден Найденов – кмет на Община Карлово.
Асоциацията обхваща почти 25% от територията на страната с население над 1,4 млн. души. РАО “Тракия” е най-голямото регионално сдружение на общини в България, учредено за сътрудничество, обща икономическа политика, планирането на региона и евроинтеграция. Тя е първата организация от този тип, която откри свое представителство в Брюксел. Чрез него общините могат успешно да си сътрудничат с европейските структури, имат възможност да въздействат при формирането на редица решения и най-вече имат възможност пряко да използват опита на други страни в местното самоуправление.

Агенция "Фокус"

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: