Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Комисията по култура със седем предложения към съветниците и кмета

 Съобразявяйки се с икономическото състояние на община Казанлък, след обстоен анализ на проблемите, направен на обща среща между членовете на Постоянната комисия по култура и директорите на общинските културни институти, състояла се на 18 март, Комисията предлага на общинските съветници, на Водещата комисия по бюджет и на кмета  да се вземе под внимание и да се включи в бюджета за 2009година следното:

1. Размерът на средствата за култура да бъде 1 041 637 лв
2. Размерът на заплатите на работещите в сферата на културата да бъдат увеличени с 40 %, като изхожда от започналите разговори между синдикатите и общинска администрация за увеличаване размера на трудовите възнаграждения в системата на културата.
3. Да бъдат заложени необходимите средства за закупуване на микробус на лизинг за нуждите на Театър „Л.Кабакчиев”. Постоянната комисия /ПК/ съобразява предложението си с решението на Председателския съвет по този въпрос.
4. Да бъдат заложени 12 000 лв, нужни за покриването на разходите по охраната на постоянната експозиция на Художествената галерия.
5. Да бъдат заложени 17 000 лв, нужни за цялостна подмяна на осветлението на Библиотека „Искра”.
6. Предвид предстоящото отбелязване на 120 години от рождението на Чудомир и подготовката на шесттомното издание на цялостното му творчество:
6.1. Да бъдат заложени 180 000 лв за цялостен ремонт на гредореда и покрива на къщата на Чудомир и на покрива на ЛХМ „Чудомир”.
6.2. Да бъде увеличен бюджета на ЛХМ „Чудомир” в частта „издръжка” с 5 000 лв, с които да бъде нает специалист, който да обработи ръкописното творчество на Чудомир в цифров вид във връзка с издаването на шесттомното издание.
6.3. Да бъдат заложени 25 000 лв, с които да се подпомогне по един скромен начин издаването на шесттомника с творчеството на нашия именит съгражданин.
7. Врезултат на регистрираните неточности в отчета на Културния календар за 2008 год., ПК ще изготви доклад относно начина на разпределение и разходване на средства в Културния календар за 2009 год., като към момента ПК приема общата сума предложена за Културния календар в проекта за бюджет на общината за 2009 год.

Информация: Пресс център на Общински съвет Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: