Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Комисията „Каличков”: Безсмислена е канализацията в Ръжена

 Комисията „Каличков” инспектира изградената канализация на една от улиците в Ръжена. Съветниците констатираха, че канализацията е направена без проект и некачествено, заустяването е извършено в селско дере. Дъждовните води влизат в канализацията, недовършването й я прави използваема за кратък период.

Изразходваните средства за този обект са в размер на 19 000 лева. Съветниците определиха разхода за безсмислен. Фирмата поставила нов водопровод на ул.”Олимпиада” в Казанлък, на стойност 10 742 лв, не е възстановила уличното платно след приключване на строително-ремонтните дейности. По време на проверката изпълнителят на обекта обеща на Временната комисия да възстанови пътното платно до седмица. Съветниците инспектираха обект „Допълнително водоснабдяване в Долно Изворово”, за който са отделени 40 000лв. Обектът е в начална фаза, реализирани са само 10% от строителномонтажните работи и е получен аванс от 26 000лв. Проверката на съветниците приключи без забележки за следните обекти:
-Газифициране на ОУ „Св.Паисий Хилендарски” и подмяна на горелка, на стойност 21 480 лв;
-Доставка на котел и газифициране на СОУ „Екзарх Антим І”, на стойност 52 320лв;
-Доставка на котел и газифициране на сградата на Община Казанлък на ул. „Розова долина” №6, на стойност 44 640 лв;
-Реконструкция на канализация на ОУ „Никола Вапцаров”, на стойност 9 978 лв.
Временната комисия провери отчетения ремонт на локалните отоплителни инсталации в сградите на Детската градина в Енина, на училищата в Крън, Шейново, Овощник и Копринка. Стойноста на дейностите е в размер на 119 117 лв. В учебното заведение в Енина не е извършена топлоизолацията на бойлера, установи още проверката. Фирмата-изпълнител пое ангажимента пред Комисията „Каличков” да завърши изолационните процеси.
При проверката на съветниците присъстваха кметове, директори на учебни заведения, представители на Общината и на фирмите, работили по обектите.

Информация: Пресс център на Общински съвет Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: