Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Заместник-кметът по образование Юлияна Палазова излезе със становище за исканата й оставка

 Казанлък. Заместник-кметът по образование, култура и здравеопазване в община Казанлък Юлияна Палазова излезе със становище относно исканата й оставка, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

На пресконференция тя изложи мотивите си за несъгласие с доклада на група общински съветници за отстраняването й от длъжност. Според него Юлияна Палазова носи отговорност за лошото финансово състояние на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” и финансовото положение на ДКЦ „Поликлиника”, не е предоставила на вниманието на Общинския съвет програмата за развитие на образованието в общината и не е внесен отчет за изразходваните средства в културния календар за 2008 година и други. По думите на Палазова, за лошото финансово състояние на казанлъшката болница е отговорен Управителният съвет и финансовите дела на лечебното заведение не се движат от заместник-кмета по образование, култура и здравеопазване. Що се отнася до Поликлиниката - не считам, че финансовото й състояние е лошо, а и има предоставени отчети и баланси за него. Юлияна Палазова посочи още, че е програмата за развитие на образованието в общината е внесена в Общинския съвет, но неприетия все още бюджет 2009 за Казанлък също оказва влияние върху концепцията. Заместник-кметът по образование подчерта, че в местния парламент е внесен отчет за изразходваните средства по културния календар за 2008 година. „Стремила съм се винаги да не влагам политически елемент в работата си и да работя на надпартийно ниво”, заяви Юлияна Палазова, която е координатор на казанлъшката структура на НДСВ. В нейна подкрепа се изказа и общинският съвет от същата партийна група в Общинския съвет Галин Георгиев, който заяви, че исканата оставка на Палазова е сценарий и политически рекет.
Оставката на заместник-кмета по образование, култура и здравеопазване бе поискана на сесия на Общинския съвет в града на розите от Движение „Напред” и подкрепена от ФАГО и съюз ‘Защита”. На заседанието на 25.02.2009 година Джамал Папарланов - представител на групата на Движение „Напред” , поиска незабавното отстраняване от длъжност на Палазова с мотивите, че не се явявала на заседания на постоянните комисии, натрупани са задължения на ДКЦ „Поликлиника”, лошо е финансовото състояние на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски”, не е направен анализ на разходната част на детските заведения, не е ясно как са изразходвани средствата в културния календар за 2008 година. От своя страна тогава Юлияна Палазова заяви, че към нея са отправяни заплахи и противоречията й с председателя на Общинския съвет Васил Самарски датират от няколко години насам. На сесията на 24.03.2009 година председателят местния парламент препоръча на председателите на постоянните комисии да не изслушват като докладчик заместник-кмета по образование, култура и здравеопазване в общината Юлияна Палазова. От трибуната за изказвания Самарски се обърна и към кмета Стефан Дамянов да не вкарва в деловодството на съвета доклади от името на Юлияна Палазова и всички писма, които биха влизали от нейно име в Общинския съвет, да не се разглеждат от съветниците. Председателят на местния парламент заяви още, че следващото заседание ще се проведе през месец април и тогава първата точка в дневния ред ще бъде обсъждане дейността на заместник-кмета по образование, култура и здравеопазване, ако все още Юлияна Палазова не е отстранена от длъжност.

Деница ГЕОРГИЕВА Радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: