Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

РИОСВ - Стара Загора засилва контрола в защитените територии през пожароопасния сезон

 Стара Загора. РИОСВ - Стара Загора засилва контрола през пожароопасния сезон в защитените територии, които са изключително държавна собственост, съобщиха от пресцентъра на инспекцията.

Той обхваща времето от 1 април до края на октомври тази година. Продължителността е определена със заповед на министъра на околната среда и водите. От РИОСВ - Стара Загора са изготвили оперативен план с комплекс от превантивни мерки за недопускане на пожари в границите на резервати и поддържани резервати.
Поддържани резервати „Долна Топчия” и „Балабана” попадат на територията на община Елхово. Третият е „Сини бряг” и попада в община Сливен, на чиято територия е и резерват „Кутелка”. В землището на село Коневец, общ. Тунджа е резерват „Горна Топчия”. Останалите два резервата - „Лещница” и „Каменщица” се намират на територията на община Казанлък. До кметовете на тези четири общини, регионалната инспекция в Стара Загора издаде предписания за предприемане на мерки по недопускане на палежи на стърнища, слогове, крайпътни ивици и треви на територията на тяхната община. Сформирана е гасаческа група от регионалната инспекция с цел подпомагане дейността на специализираните органи при евентуални пожари в посочените защитени територии.

Радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: