Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Комисията по социални дейности и трудова заетост към ОбС приема проекта на бюджет 2009 с промени

 Казанлък. Седемчленната комисия по социални дейности и трудова заетост към Общински съвет – Казанлък с председател Цветанка Пискова прие проекта за бюджет 2009 година, като направи промени, предаде кореспондент на радио “Фокус” – Велико Търново .

На свое заседание съветниците приеха становището на Комисията по приватизация и разпореждане с общинска собственост относно Стратегията за управление и разпореждане с общинска собственост. След разглеждането на проект на бюджет 2009 година на община Казанлък, членовете на социалната комисия решиха кметове на кметства Крън, Бузовград, Енина и Шейново да имат до 1000 лева, а за останалите - до 500 лева, за посрещане на гости и транспортни разходи; в т. 5.5 размерът на помощите по решение на Общинския съвет да стане от 15 000 на 20 000лв.; за лечение на служители от бюджетната сфера в особено тежко здравословно състояние да стане до 400 лева; разходите за автомобилен транспорт да бъдат в рамките на 90% от действителните разходи.
Социалната комисия предлага, считано от 01.07.09г., да бъдат увеличени трудовите възнаграждения в звено „Други дейности по строителството” на 501 лева, в „Екологичен контрол” заплата на работещите да стане 376 лева, а в "Обслужване на ОБСФ" СБРЗ да стане 406 лева.В рамките на общия размер 1 041 637лв на средствата за култура да бъдат завишени трудовите възнаграждения на работещите като СБРЗ, считано от 01.07.09г., да стане 590лв. за сметка на икономии и редукция на др. дейности.

Деница ГЕОРГИЕВА Радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: