Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Председателският съвет подкрепи проекта "Чудомир - на Балканите"

 Председателският съвет  на Общински съвет – Казанлък разгледа и подкрепи проекта „Чудомир - на Балканите” на заседанието си на 21 април. Проектът е  на Фондация „Чудомир” и е  по повод 120-годишнината от рождението на Димитър Чорбаджийски – Чудомир.

През 2009 година ще бъдат представени сборниците „Американска леща”, в превод на турски език, „Не съм от тях”, в превод на гръцки език, сборникът „Приятели”, в превод на струмишки диалект /най-близък до съвременния български език/ и сборникът с Чудомирови разкази на сръбски език, съответно в Анкара на 4 май, в Атина на 22 май, в Солун на 2 юни, в Скопие на 9 май и в Белград на 22 септември. Представянето на изданията, съпроводени от изложбата на Чудомир „Нашенци”, се осъществява със съдействието на Министерството на културата, българските посолства в Турция, Гърция и Сърбия и Община Пловдив. Проектът „Чудомир - на Балканите” предвижда през 2010 година издаването на сборници с Чудомирови разкази на румънски, хърватски и словенски език. Това каза пред ръководителите на Групи директорът на ЛХМ „Чудомир и изпълнителен директор на  Фондация „Чудомир” Пеньо Терзиев. Ръководството на Съвета реши при презентирането на сборниците да участват общински съветници.

Председателският съвет разгледа и предложението на Министерството на външните работи, отправено до Общинския съвет, за сътрудничество с иранския град Кашан. Според ЗМСМА Общинският съвет се произнася относно сътрудничеството между общини.

Информация: Пресс център на Общински съвет Казанлък     

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: