Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Демонстрация по евакуация при бедствия и аварии представиха в казанлъшко училище

 Казанлък. Практическо занятие по защита от бедствия, аварии и катастрофи проведоха екип от отдел „Спасителна дейност” на териториална дирекция „Гражданска защита”- Стара Загора и огнеборци от районната служба Пожарна безопасност и спасяване – Казанлък с учениците от осми до дванайсети клас при Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт в града на розите, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

Демонстрацията започна с евакуация на учениците и от учебната сграда и преброяването им от класните ръководители. След като в двора на училището всички се събраха, се отправиха към източното крило на сградата, където спасителните екипи на „Гражданска защита” и пожарната започнаха демонстрацията по спасяване на бедстващи от високи етажи чрез използването на алпийски метод. За целта бе използван манекен, който бе евакуиран от 11-метрова височина от третия етаж на сградата чрез носилка посредством метода на наклонен тролей. 5-членният спасителен екип на „Гражданска защита” използва специализирана техника за провеждането на демонстрацията – въжета за алпийско и пещерно спасяване.
„Целта на днешната демонстрация бе практическото усвояване на училищния план за защита при бедствия, аварии и катастрофи от учениците като у тях се формира култура на поведение за оцеляване в бедствени ситуации и придобият практически знания и навици за оцеляване при бедствия”, заяви помощник-директорът Диана Чинтулова.
След демонстрацията на открито, учениците се върнаха отново в училищната сграда, където в актовата зала внимателно изслушаха лекционното обучение на служителите от „Гражданска защита”-Казанлък за реагиране и използване на апаратура при бедствени ситуации.
В гимназията с директор Валентина Радева се обучават 490 ученици.

Деница ГЕОРГИЕВА Радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: