Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Първи Събор на мъжките камерни хорове и групи ще събере в Стара Загора на 2 май 70 участника


 Първи Събор на мъжките камерни хорове и групи ще събере в Стара Загора на 2 май 70 участника от 6 състава от страната. Организатори на проявата са Община Стара Загора, Съюз на българските музикални и танцови дейци, Български хоров съюз и НЧ”Николай Лилиев”. „Целта на събора е да провокираме мнението на обществеността и на специалистите към тенденцията на тотално изчезване на мъжките хорове в България” – каза Крум Георгиев, председател на НЧ”Николай Лилиев”. От националната сцена изчезнаха такива състави като пловдивските Хор на момчетата и Хор „Филипополис”, хор „Гусла” и много други. За следващата година организаторите смятат да издирят и поканят за участие мъжки хорове към домовете на културата на армията, както и мъжки хорове или групи от училищата в страната.
Със своя 20-минутна програма на сцената на Драматичен театър „Гео Милев” в Стара Загора на 2 май ще се изявят мъжките камерни хорове от читалищата в гр.Сопот и Тетевен, Ортодоксален хор от гр.София с диригент Георги Дичев, хор от с.Леденик-Великотърновско, хор от гр.Велико Търново. В рамките на събора ще се изяви и Хор „Митрополит Методий Кусев” от Стара Загора, който тази година отбелязва 20-лета от създаването си.
В програмата си хоровите формации и групи са включили ортодоксални, патриотични, възрожденски песни. Програмата започва на 2 май в 10,30 ч. в залата на ДТ”Гео Милев”.
ЗАПОВЯДАЙТЕ!

ПРЕСЦЕНТЪР ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...