Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Чаша вода стана причина за смъртта на 15-годишна бременна казанлъчанка

 Казанлък. Скандал за чаша вода стана причина за смъртта на 15-годишното бременно в седмия месец момиче Кукук от ромски произход в Казанлък, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

Младата жена живеела със 17-годишният Мишо Костадинов на съпружески начала в новопостроената си от около два месеца къща в квартал „Казмера”. По информация на съседката Пенка Митева Манева, двамата се познавали от около 3 години, като преди да дойдат в „Казмера”, живеели в другия ромския квартал в Казанлък „Кармен”. В новия дом на младите нямало ток и вода, тъй като целият квартал е извън регулация. Според разказа на съседката, вечерта на 24-ти април около 00:00 часа Кукук, която била бременна в седмия месец, се събудила и поискала от Мишо чаша вода. Той отишъл до съседната къща, в която живеел брат му, и донесъл вода на жена си. Когато отпила, й приседнало на гърлото, и Кукук хвърлила чашата настрана. Ядосан, в тъмнината Мишо взел търнокопа, който стоял зад вратата, и с него я ударил в главата. След като видял, че Кукук лежи в локва кръв, Мишо събудил съседите, за да намерят кола, с която да откарат бременната му приятелка в болницата.
Според данните на полицията обаче, 15-годишното момиче било намерено в безпомощно състояние от 29-годишен мъж, който излязъл от къщата си, след като чул виковете в съседната къща. По информация на органите на реда, след като нанесъл удара, извършителят избягал, но по-късно е установен, издирен и задържан.
След скандала момичето било откарано във ФСМП – Казанлък с фрактура на черепа и с опасност за живота. По късно е транспортирано МБАЛ – Стара Загора, където вчера е починало. Преди да настъпи смъртта, лекарите от старозагорската болница извадили новороденото момченце, което тежало 1.5 кг., след което го поставили в кувиоз.

Деница ГЕОРГИЕВА Радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...