Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Какво се случи на редовната сесия на Общински съвет

 Нередности в бюджета за 2008г.
Общинският съвет на Казанлък не прие отчета за бюджета за 2008 г., заради констатациите на двете временни комисии за проверка на звеното по сметопочистване и сметоизвозване на твърди и битови отпадъци в Община Казанлък и комисията за проверка на капиталовите разходи, както и при проверката на изразходваните средства в културния календар. Двете временни комисии са установили множество нередности, които сочат от предоставените от общинската администрация документи и преписки, съмнения за закононарушения. Общинският съвет реши трите доклада да се предоставят на компетентните органи за проверка. Два от тях  ще бъдат изпратени до прокуратурата, ДАНС и полицията.


Съветниците приеха бюджета на Община Казанлък за 2009г.
С 24 гласа "за", без "въздържали се" и без нито един глас "против" общинските съветници приеха бюджета на Община Казанлък за 2009 г. в размер на 34 72 633 лв., от които над 14 млн. са приходи от общински характер, а 19 532 192 лв. са приходи от държавен характер.  Съветниците приеха всички обекти свързани с асфалтирането и преходните обекти да останат в бюджета. Постоянните комисии в ОбС ще продължат да работят през месеците май и юни по бюджета в частта му инвестиционна програма.

Лъснаха злоупотребите в общинското звено по сметосъбиране
Фрапантни нарушения са констатирани при работата на комисията за проверка на звеното по сметосъбиране и сметоизвозване на твърди и битови отпадъци в Община Казанлък. За последните две години е засечен преразход на суми от близо 300 хил. лева. Впечатление прави обстоятелството, че за редица услуги, които би трябвало да се извършват от общинското звено, са наемани външни изпълнители. Остава неясно за какво са били използвани 40 хил. лева при поддръжката на депото за отпадъци. Абсурдно е и обстоятелството че едни и същи автомобили са фактурирали използвано дизелово и бензиново горива. Не са представени точни разходи за употребени ток, вода и консумативи, необоснована е и голяма сума за положен инзвънреден труд. Предложението на комисията е да бъде сезирана окръжна прокуратура за разследване на общинското звено.

Информация: радио Вис Виталис

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...