Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Община Мъглиж с нови проекти

 Община Мъглиж стартира инфраструктурен проект "Пречистване отпадните води на град Мъглиж и село Тулово".


Инвестицията е за повече от 812 хиляди лева, като 650 хиляди лева са отпуснати от кохезионния фонд на ЕС, а 162 хиляди са национално съфинансиране.  Срокът за изпълнение на проекта е до 18 месеца, но от общинската администрация се надяват да бъдат по-бързи.

"Целта е да бъде разработен технически проект за реконструкция и модернизация на канализационната мрежа в Мъглиж и Тулово Следващата стъпка е подготовка на проект за пречиствателна станция. Предвиждаме площадката на новата станция да бъде разположена в землището на село Тулово. В момента се подготвят устройствените планове и уточнения с РИОСВ Стара Загора и Басейнова дирекция в Пловдив", обясни в интервю за Дарик радио заместник-кметът на Община Мъглиж Емил Янчев.

Той отбеляза, че амбициите на общинската администрация в града са доста по-мащабни.  Община Мъглиж е подала проектно предложение до Министерството на околната среда и водите за интегриран проект за "Управление на водния цикъл на село Ягода" . Стойността на тази идея е над 60 милиона лева.

Александра Гинева www.dariknews.bg  

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: